Babski comber czyli ugotowani w naszym wydaniu.
Jest nas czwórka:
Co potrzeba na 6 porcji?
Następnie wlewamy mieszankę owsiankową, posypujemy pozostałymi orzechami, płatkami migdałowymi i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez pól godziny.
- młoda matka drugiej córki,
- Matka-Polka cudnej Trójcy
- ta, co ma życie po R&P
- i ja - ostatnio kupa nieszczęścia i maruda wszech czasów.
Każda zajęta nad wymiar.
Każda dążąca do doskonałości.
Każda chcąca i być i mieć :)
Minął rok od pierwszego spotkania.
Czas zatoczył koło i ponownie wykorzystałyśmy nieobecność Pana Małża.
A jak spotkanie to i coś do jedzenia!
Tym razem repertuar był fit!
Fit pizza na spodzie z maki gryczanej.
Fit sałatka - burak, gruszka, szpinak baby, prażony sezam i dresing z miodem.
I deser!
Kinga Paruzel - fit deser z jabłkami.
Pyszny!
I prosty w przyrządzeniu!
2 średnie jabłka
garść rodzynek
garść żurawiny
2 łyżki miodu
1 łyżka mąki ziemniaczanej
3/4 łyżeczki cynamonu
1/2 szklanki wody
Jabłka umieszczamy w garnuszku, dodajemy wszystkie składniki i mieszając dusimy około 20 minut.
Tak otrzymujemy spod jabłkowy.
Następnie:
1 szklanka płatków owsianych
1 jajko
1/3 szklanki orzechów
1 szklanka mleka
2 łyżki miodu
ekstrakt z jednej laski wanilii
opcjonalnie - pól łyżeczki proszku do pieczenia.
Składniki suche - płatki owsiane, połowę posiekanych orzechów, opcjonalnie proszek do pieczenia mieszamy razem.
Następnie wlewamy produkty płynne do suchych i czekamy około 5-10 minut.
Naczynia, w których będziemy zapiekać nasze owsiane jabłeczniki, smarujemy masłem (ewentualnie olejem kokosowym).
Na spód każdego wykładamy jabłka.
Pyszne!
Kolejna wersja będzie ze śliwkami!
Komentarze
Prześlij komentarz