środa, 17 września 2014

Domowa granola.


Zna ją każdy.
Na wielu blogach kulinarnych znajdziemy przepis na domową granolę.
A mój przepis?

Z pewnością różni się tylko dodatkami jakie dodaję do płatków.
W tym momencie każdy może stworzyć swoją własną recepturę.

10-15 łyżek płatków owsianych
2 łyżki wiórek kokosowych
2 łyżki rodzynek (lub po jednej rodzynek i żurawiny)
garść orzechów, migdałów
2 łyżki siemienia lnianych (dość trudny dopełniacz)
1 łyżka cynamonu
1 łyżeczka imbiru w proszku
2 łyżki miodu
1 łyżka stopionego masła

wszystko mieszamy, wykładamy do brytfanki i pieczemy w 180 stopniach przez 15 minut.

Jak podawać? I znów możemy popuścić wodze fantazji: mix owoców + jogurt naturalny.
Osobiście uwielbiam z malinami, borówkami, świażym ananasem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz