Domowa granola.
Zna ją każdy.
Na wielu blogach kulinarnych znajdziemy przepis na domową granolę.
A mój przepis?
Z pewnością różni się tylko dodatkami jakie dodaję do płatków.
W tym momencie każdy może stworzyć swoją własną recepturę.
10-15 łyżek płatków owsianych
2 łyżki wiórek kokosowych
2 łyżki rodzynek (lub po jednej rodzynek i żurawiny)
garść orzechów, migdałów
2 łyżki siemienia lnianych (dość trudny dopełniacz)
1 łyżka cynamonu
1 łyżeczka imbiru w proszku
2 łyżki miodu
1 łyżka stopionego masła
wszystko mieszamy, wykładamy do brytfanki i pieczemy w 180 stopniach przez 15 minut.
Jak podawać? I znów możemy popuścić wodze fantazji: mix owoców + jogurt naturalny.
Osobiście uwielbiam z malinami, borówkami, świażym ananasem.
Komentarze
Prześlij komentarz