niedziela, 26 stycznia 2014

Dzień 3-4 wyzwania Ewy Ch.

Nie wiem, czy ktoś z Was skorzysta z tych propozycji trenerki narodu. Wrzucę jednak całość - ja pewnie za chwilę będę korzystała...
DZIEŃ TRZECI:

Śniadanie:

  • trzy kromki (!) chleba razowego
  • trzy plastry polędwicy
  • sałata
  • kiełki
  • pomidor z cebulką + oliwa z oliwek + sok z cytryny
  • świeżo wyciskany sok owocowo - warzywny
II Śniadanie:
  • koktajl lub sałatka owocowa: jogurt naturalny / opakowania + banan + jagody + truskawki + 2 łyżki otrąb + 1 łyżka siemienia + 1 łyżeczka cynamonu.
Obiad:
  • 200 g dorsza skropione łyżeczką oliwy, sokiem z cytryny i obłożone natką pietruszki - grillujemy lub pieczemy
  • 3 średnie ziemniaki posypane natką pietruszki i szczypiorkiem
  • 300 g fasoli szparagowej posypanej 1 łyżką prażonego sezamu
Podwieczorek:
  • zupa krem
  • 1/3 woreczka kaszy perłowej gotowana osobno
Kolacja:
  • sałata lodowa
  • 3/4 małej kulki mozzarelli pokrojonej w plastry przełożonej pomidorem
  • świeża bazylia do posypania
  • 1/2 bułki grahamki z pestkami
DZIEŃ CZWARTY

Śniadanie:
  • 1 szklanka mleka 1,5%
  • 3 łyżki płatków owsianych
  • 1 łyżka otrębów
  • 1 banan + 1 łyżka suszonej żurawiny
  • 1 łyżka siemienia + 1 łyżka słonecznika
  • sok świeżo wyciskany: marchew + jabłko + pomarańcza
II Śniadanie:
  • bułka grahamka
  • 2 plastry sera białego chudego
  • szczypiorek

Obiad:  
  • 150 g wołowiny gotowanej na parze
  • mieszanka warzyw startych na tarce
  • 1/2 woreczka brązowego ryżu - mieszamy z warzywami
  • czerwona kapusta starta na tarce + jabłko + 1/3 czerwonej cebuli + sok z cytryny + oliwa z oliwek
Podwieczorek:
  • zupa krem + grzanki + łyżka ziaren słonecznika
Kolacja:
  • sałata lodowa
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1/2 papryki
  • pomidor
  • 1/2 zielonego ogórka
  • 7 sztuk oliwek
  • 1/3 opakowania sera feta
  • grzanki z 1 kromki chleba graham
  • sos: 1 łyżka oliwy z oliwek + pieprz + oregano + ocet

I jak? 
Jak dla mnie za dużo szykowania - każdego dnia inny obiad, czas, czas, czas....


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz